Medical taping

Ook wel medical tape is een rekbare, soms gekleurde tape die wordt gebruikt bij de behandeling van spierblessures, behandeling van pijnpunten, sturing van het gewricht en bij lymfedrainage. Door de unieke eigenschappen van de tape is het mogelijk om meerdere dagen de tape op de huid te dragen zonder deze te vervangen of last te krijgen van huidirritatie.

De gedachte achter medical tape is dat door de rekbare eigenschap van de tape er tijdens beweging van de gewrichten en de huid er kleine rimpelingen ontstaan waar de tape de huid omhoog lift. Door dit effect vindt er onder deze rimpeling een drukverlaging in het weefsel plaats waardoor er direct remming is op de pijnreceptoren en er een betere afvoer is van afvalstoffen en/of vocht.

Daarnaast zal door o.a. de vezelstructuur van de tape, medical tape  verlichting brengen bij spierpijn door te zorgen voor een ontspanning in de spier en een betere doorbloeding van de spier. Wanneer medical tape wordt gebruikt voor het intapen van gewrichten als de enkel of de schouder heeft het als voordeel op de conventionele sporttape dat het gewricht zijn volledige bewegingsuitslag kan maken, maar naarmate het gewricht verder in zijn eindpositie komt de rek op de tape zal toenemen. Op deze manier worden de sensoren in de huid veel meer geprikkeld waardoor een gebruiker bewuster is in zijn bewegingen en hierdoor minder kans zal lopen op een blessure.

Bezoek ons

Schuiven naar boven