Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat om houding of om bewegen. De fysiotherapeut helpt u bij het voorkómen, oplossen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Voor de meeste klachten kunt u naar de algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. 

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Bij het opstellen van een behandelplan wordt samen met u gekeken naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. 

  • de fysiotherapeut behandelt blessures en/of pijnklachten, bijvoorbeeld in de armen, benen, schouders en rug, veroorzaakt door sporten, werk, hobby’s, of door het ouder worden. De oorzaak kan overbelasting of een verkeerde houding/ beweging zijn. Hiervoor krijgt u van de fysiotherapeut zowel een goede behandeling als advies.
  • De fysiotherapeut behandelt ook mensen die vanwege een (chronische) aandoening onder medische begeleiding beweegzorg nodig hebben. Dat is belangrijk voor uw gezondheid èn om mobiel te blijven. Denk hierbij aan Hart- , Vaat- en Long-aandoeningen, maar ook diabetes. Vaak wordt er getraind in kleine groepen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt . Met adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u weer optimaal kunt (blijven) bewegen.  U kunt met of zonder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij de fysiotherapeut terecht.

 

Bezoek ons

Schuiven naar boven