De fysiotherapeut : specialist in bewegen .

De algemeen fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij/zij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. De behandeling kan onder meer bestaan uit oefentherapie en massagetherapie. De fysiotherapeut zet zijn deskundigheid ook preventief in. Bijvoorbeeld bij het adviseren of bij het begeleiden van patiënten.

Binnen onze praktijk hebben wij meerdere specialisaties en werken wij nauw samen met diverse ziekenhuizen en specialisten in de regio, al dan niet in een ( multi-disciplinaire) netwerk.

– Mc Connell Concept

-Kinderfysiotherapie i.o.

– Easy Taping Methode

– Shockwave therapie

– schouderrevalidatie

– hartrevalidatie

– Fysiotherapeutische revalidatie bij oncologie

– rugscholing

– braces en hulpmiddelen

– therapie na totale heup en knie

Direkte Toegankelijkheid Fysiotherapie = DTF

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut.

Dat heeft veel voordelen: U kunt rechtstreeks naar de specialist in beweging, zodat u ‘direct’ kunt beginnen met het werken aan uw herstel. De huisarts blijft wel een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg: De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan wordt u eerst gescreend. Dit betekent dat er eerst wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Wanneer u voor behandeling in aanmerking komt dan wordt er een behandelplan opgesteld. Is dit niet het geval, dan kunt u eventueel doorverwezen worden naar uw huisarts.

Schuiven naar boven